Screen & Transfer

Ett klädesplagg utan din logga är som kjesarens nya kläder - osynligt. Med uppmärkta kläder exponerar du inte bara din logga till alla utan dina kunder kan också känna igen din personal. Man kan välja att ha ett stilrent representativt tryck på höger bröst eller en större, lite modigare logga på en annorlunda placering. Med eget tryckeri och erfarna grafiker kan vi sätta din logga på bästa placering för exponering. Självklart får du en skiss att godkänna innan vi startar produktion. Vi kan designa allt från en egen t-shirtkollektion till det lilla trycket på bomullsmössan. Vi erbjuder även tryck med dina egna pms-färger med reflexeffekt. Läs mer om det nedan:

 

Att välja rätt placering för din logga kan vara svårt – vi hjälper dig!

Vi visar dig, genom skisser, olika alternativ på placering – så du kan kika på plaggen med tryck innan du bestämmer dig.

Tillsammans kan vi gå igenom hur och när plaggen ska användas – ibland är den bästa exponeringen ett stort ryggtryck, ibland är det bäst att lägga loggan under halskragen och ibland är det bästa att köra på den klassiska – vänster bröst.

Du får hjälp hela vägen från design till skiss och tryck så att din exponering blir snygg, rätt och kostnadseffektiv.
Scrolla ner för att läsa om de olika typer av trycktekniker som vi erbjuder. Eller tryck på någon av knapparna nedan så hamnar du rätt direkt.

 

Screentryck

Screentryck är en teknik där man använder sig av så kallade schabloner eller ramar för att föra över ett motiv till ett plagg. Har man flera färger använder man sig av flera ramar, en ram/schablon för varje färg. Antingen för man över motivet direkt på plagget, då kallas det direkttryck. Eller så för man över motivet på så kallade transferark, då kan man spara trycket och använda senare. När man har sina motiv eller loggor på transferark så för man över dessa till textilerna med hjälp av transfermaskiner, som genom högt tryck och hög värme för över motivet från arket och vårmer in det på textilen. Det finns för och nackdelar med båda teknikerna, hör av dig till oss så hjälper vi dig att ta fram det alternativ som passar dig bäst. I vårt tryckeri med inriktning främst på tryck på kläder har vi komplett maskinpark med den senaste tekniken och detta möjliggör största möjliga kapacitet. Våra tryckare har lång erfarenhet av screen- och transfertryck vilket borgar för rätt produkt på rätt ställe.

Reflexeffekt

Vi är unika i Sverige med att trycka i reflexfärger i era egna Pantonefärger Att synas bra under den mörka årstiden är både en säkerhet och en visuellt utmärkande effekt! Alla som jobbar med varselkläder vet att tryckytan för profilering är begränsad av regler, som säger att - för att ett plagg ska klara vissa säkerhetsstandarder måste en viss del av plaggen vara flourecerande och viss del reflekterade. Vilket innebär att man har inte kunnat trycka sin företagslogotyp hur stort som helst, då den tar en del av den flourecerande ytan. Men i och med att vi kan trycka din företagslogotyp, i dina pms-färger med reflexeffekt - kan du nu få den hur stor som helst, med viss begrånsning för plaggets yta förstås, utan att kompromissa med gällande säkerhetsregler. Det innebär att din logga ser ut precis som vanligt i dagsljus, men när vi trycker din logga kan vi göra det med reflexeffekt vilket innbär att på kvällstid blir det inte bara en säkerthetsfunktion utan även en visuellt utmärknade effekt.

Digitaltryck

Digitaltryck är att föredra när man har många färger i ett motiv eller om det är väldigt små och detaljrika motiv i ett tryck. Se exempel på tryck vi har producerat här till höger.

Förädlingsmetoder

Utöver tryckmetoderna som vi förklarar ovan så finns det en mängd andra förädlingsmetoder för dina textiler. Ett vanligt alternativ för lite exklusivare plagg är brodyr, som ger en liten 3D-effekt till din logotype eller motiv. Man kan även göra 3D-tryck i flocktransfer, vävda märken, broderade märken, gummitags, lädermärken eller varför inte en kombination av flera olika trycktekniker? Om du vill veta mer om de olika tryckteknikerna och vad som kanske skulle passa dig bäst är du välkommen att kontakta oss!

Är du intresserad?

Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig så snart vi kan!
För snabbaste hantering, lägg gärna till din vektoriserade logotyp om vi inte erhållit den tidigare.

Ev. filer